How to make Flan (Crème Caramel)/ Cách làm bánh Flan

10367166_1007976775939402_9007088743238571036_n

(Tiếng Việt bên dưới)

Ingredients

520 ml full-cream milk
60 gr sugar
5 egg yolks and 1 whole egg
A pinch of salt
Vanilla
Caramel sauce: 70 gr sugar, 40ml water

Methods:

– Mix eggs and sugar
– Simmer the milk. Add the salt, vanilla and turn the heat off. Gradually pour the milk into the egg mixture. Stir the mixture continuously while adding the milk. Filter the mixture through a sifter to get the finest result.
Make caramel sauce:
– Add all the ingredients of caramel sauce into a pan and cook under medium heat, stir well until the mixture turn into golden brown color. Pour the caramel into ramekins or your favorit molds.
– Pour the milk-egg mixture into the ramekins covered a thin layer of caramel sauce.
– Preheat the oven at 160-celsius degree.
– Put all the ramekins into a baking tray. Pour water into the baking tray as long as it reaches 1/4 the height of the ramekins.
– Bake for 30-35 phút. You can check if the Flan is done by insert a small knife ot toothpick into the centre if it comes clean, then it is done.
– Take the ramekins out and let them cool. You can keep it in the fridge and serve when it is cold or can eat it warm in winter.

Bon Appétit!

1463523_1007976785939401_6793325153285376129_n
Công thức flan:
520 ml sữa nguyên kem, không đường
60 gr đường
5 lòng đỏ trứng và một trứng nguyên quả
Một chút muối
Vani
Caramel lót khuôn: 70 gr đường, 40ml nước.

Cách làm:
– Trộn trứng với đường. Quậy đều.
– Đun sôi sữa. Bỏ chút muối, vani rồi tắt bếp. Từ từ rót vào hỗn hợp trứng. Vừa đổ vừa đảo đều hỗn hợp trứng. Lọc qua rây cho mịn.
Làm caramel:
– Đun hỗn hợp đến khi ngả màu cánh gián thì đổ vào khuôn. Láng đều bề mặt.
– Đổ hỗn hợp trứng sữa vào các khuôn flan đã láng caramel. Cho các khuôn vào khay nướng đã đổ nước trong khay cao tầm 1/4 khuôn flan.
– Nướng cách thủy ở 160 độ trong 30-35 phút. Lấy dao khẽ xâm vào giữa bánh để kiểm tra xem bánh chín chưa. Nếu thấy dao khô là được.
– Để bánh nguội rồi bảo quản trong tủ lạnh. Khi ăn lấy dao mỏng lách xung quanh khuôn cho bánh róc khuôn rồi đổ ra điã. Có thể ăn nóng vào mùa đông cũng rất ngon.

Chúc cả nhà ngon miệng và thực hành thành công!

Leave a comment